Ziua Europei

10.05.2022

Ziua de informare - programul Horizon Europe

Programul Horizon Europe este un element-cheie în dezvoltarea socială  și economică a Europei, fiind bazat pe direcțiile de  dezvoltare strategică a UE și având un conținut orientat în mod decisiv spre atingerea obiectivelor de atenuare și adaptare la riscurile emergente (schimbările climatice, epidemii, etc) și de asigurare a nivelului înalt al calității vieții pentru cetățeni datorită creșterii competitivității economice.

 

Programul cadru Orizont Europa și multitudinea de alte programe și activități interconectate sinergic între ele prezintă pentru o oportunitate inedită de cooperare științifică transnațională. Orizont Europa va continua să servească drept platformă de impulsionare a activităților de cercetare și inovare în cadrul parteneriatelor cu participarea entităților de pe întreg mapamondul. 

 

În acest context invităm toți doritorii de a participa la sesiunea de informare dedicată marcării sărbătorii Ziua Europei în Republica Moldova.

 

Evenimentul va avea loc în ziua de 12 mai 2022 în intervalul orar 10:00 – 11:00, Institutul de Microbiologie și Biotehnologie, str. Academiei 1, sala 256.

 

Va fi prezentat programul de lucru Cluster 6: Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture & Environment (Alimente, Bioeconomie, Resursele naturale, Agricultura și Mediu) și apelurile deschise.

Categorie: